FANtv-nl-logo-mobile

Standaardteksten oproepen met Texter

Texter is een ideaal programma voor de luie typer. Je kunt hele lappen tekst oproepen met door één enkel woordje of een paar letters in te tikken.

Je kunt bijvoorbeeld in Texter instellen dat als je in een programma het woord Hoogachtend intikt, dat deze dan vervangen wordt door je complete briefafsluiting met naam en adresgegevens. Of je laat pietjepuk@ vervangen door het complete mailadres, bijvoorbeeld .

 

 

Dit scheelt heel veel tikwerk. En je kunt er ver in gaan. Bijvoorbeeld door hele standaardbriefjes en alinea's met veel terugkomende teksten onder een enkel woord te plaatsen. Hiervoor kun je codewoorden gebruiken zoals Briefhoofd of Afwijzing.

Het enige wat je hoeft te doen is eenmalig de teksten in te voeren, en er voor te zorgen dat Texter op je PC draait. De tijd die je daar in steekt heb je heel snel terugverdiend.

 

 

Gevorderde gebruikers kunnen zelfs scripts schrijven voor Texter. Hiermee is het mogelijk variabele teksten (zoals namen) in een standaard tekst te gebruiken. Texter stelt je dan de gelegenheid deze eenmalige teksten via het toetsenbord in te voeren.

Hier kun je meer informatie vinden over Texter en de scripts, en  het programma downloaden.

Vergelijkbare artikelen