FANtv-nl-logo-mobile

Panoramafoto's samenstellen

Er zijn diverse programma's waarmee je een panoramafoto kunt maken van een reeks gewone foto's. Microsoft ICE doet dat op een bijzonder slimme manier.


Bij de Microsoft Image Composition Editor (ICE) hoef je niet te passen, meten, schuiven en prutsen. ICE lost het zelf op! Via slimme technieken past het de foto's aan elkaar en zorgt ervoor dat niet alleen de vormen maar ook de kleuren goed in elkaar overlopen. Natuurlijk moeten de betreffende foto's wel enigzins op elkaar kunnen aansluiten voor een perfect resultaat. Enige overlap op de enige foto's helpt daaraan ook mee.Er bestaan twee versies van Microsoft Image Composition Editor (ICE), één voor 32-bit Windows versies en één voor 64-bit versies. Hieronder kun je lezen hoe je je kunt zien wat voor versie jij gebruikt:


Windows Vista
- Klik op Start
- Rechtsklik op Computer
- Kies voor Eigenschappen
- Kijk bij Systeem onder Systeem type. Daar of je een 32-bit of 64-bit besturingssysteem gebruikt.


Windows XP
- Klik op Start
- Rechtsklik op Mijn Computer
- Kies voor Eigenschappen
- Rechts onder de tekst "Microsoft Windows XP" staat aangegeven welke versie van XP je draait. Bijvoorbeeld "Professional x64 Edition" of "Home". Als in de naam het woord x64 voorkomt draai je een 64-bit besturingssysteem, anders 32-bit.

Vergelijkbare artikelen