FANtv-nl-logo-mobile

Gmail Backup

In je Gmail-mailbox kun je een enorme hoeveelheid mail opslaan. Maar je bent wel erg afhankelijk van deze mailprovider. Voor wie liever het zekere voor het onzekere neemt is er nu Gmail Backup.


Gmail Backup is een door derden ontwikkeld gratis programma om je inkomende en utgaande Gmail-berichten veilig op te slaan op je harde schijf. Mocht Google's Gmail ooit door een grote storing getroffen worden, dan ben je niet afhankelijk of ze de mailboxen nog kunnen redden. Alle mail staat veilig op je harde schijf, en kan weer terug worden geplaatst in Gmail.Gmail Backup is een eenvoudig maar functioneel programma. Het is een kwestie van inloggegevens invoeren, een backupmap op je PC selecteren en het is gaan met die banaan. Vergeet niet eerst de IMAP-functie van Gmail aan te zetten, want die heeft het programma nodig om de backup te maken. Deze functie vind je onder het optiemenu Doorsturen, keuze POP/IMAP.


Als je heel veel Gmail hebt zal de eerste backup even duren, maar bij de volgende backups zal Gmail Backup alleen de nieuwe berichten naar je computer halen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl