FANtv-nl-logo-mobile

Het meest uitgebreide gratis officepakket

Een officepakket, zoals MS Office,  is een verzameling nuttige programma's. De SSuite maakt het wel heel bont, met meer dan 30 zeer uiteenlopende onderdelen. 

De naamgeving van het pakket is wat chaotisch, de maker (het Zuid Afrikaanse Van Loon Software) wekt de indruk niet te kunnen kiezen tussen de namen SSOffice, SSuite Office en The Fifth Element en gebruikt de namen door elkaar. Gelukkig heeft het pakket programma's niet alleen veel namen maar ook veel mogelijkheden. HEEL veel mogelijkheden.

 

 

De standaard onderdelen van een Office pakket zijn aanwezig, zoals een tekstverwerker, een spreadsheetprogramma, een presentatieprogramma  en een database-programma, maar wat te denken van een browser, tools om een netwerk te beheren, een mailprogramma, een mp3- en videospeler, een VoIP telefonieprogramma, software om fotoalbums te maken, een geluidsrecorder, een programma om enveloppen te printen, een schaakprogramma, en nog veel meer. Het pakket bevat meer dan 30 programma.

Deze mengelmoes bestaat hoofdzakelijk uit bestaande open source programma's die aangepast en samengevoegd zijn. Het voordeel is dat je na installatie zo'n beetje alles dat je op je pc nodig hebt in één gebruikersomgeving bij elkaar hebt. Het nadeel van de SSuite is dat je veel van de onderdelen nooit zal gebruiken omdat je ze eenvoudig genoeg niet nodig hebt. Maar geldt dat ook niet voor de functies van MS Office?

Tags: gratis software, kantoor, spreadsheet, tekstverwerker, presentatie