FANtv-nl-logo-mobile

aTunes

aTunes is een goed alternatief voor iTunes, Windows Media Player en andere mp3-spelers. Het speelt alleen muziek, maar kent daarin grote mogelijkheden.


Op iedere PC mag dan Windows Media Player staan, dat betekent niet dat er voor andere mediaspelers geen plek meer is. Integendeel veel alternatieven hebben een groeiende schare aanhangers. Neem bijvoorbeeld aTunes. Dat is een zeer uitgebreide mediaspeler met veel functies, zonder dat dit ten koste gaat van de overzichtelijkheid, en zonder dat het je computer zwaar belast. aTunes is wat dat betreft een stuk lichter dan iTunes.Met het in Java geschreven aTunes kun je natuurlijk in de eerste plaats audiobestanden afspelen en beheren. Het kan open source programma kan overweg met mp3, ogg, wma, wav, flac, mp4, ra en rm. Ook kun je het gebruiken om er mee naar internetradio en naar podcasts te luisteren. In tegenstelling tot - bijna naamgenoot - iTunes is aTunes een echte muziekspeler, je kunt er dus geen video mee afspelen.


Maar de functies gaan verder. je kunt met aTunes cd's rippen, tags bewerken, playlists maken en naar muziek zoeken. Cd-hoezen en songteksten kan het programma voor je van internet halen en aan de muziekgegevens toevoegen. Voor potentiële Idols-kandidaten is er een karaoke-functie die de stem in de afgespeelde muziek onderdrukt zodat je je eigen vocale talenten op het liedje kunt loslaten. Helaas worden hierbij de songteksten alleen statisch getoond.De layout doet - niet geheel toevallig - aan iTunes denken. Via skins kun je deze echter helemaal aanpassen.


Deze goede gratis muziekspeler is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Vergelijkbare artikelen