FANtv-nl-logo-mobile

Windows 7 in vijf smaken op de Nederlandse markt

Microsoft brengt zes versies van Windows 7 uit. In Nederland zal de Home Basic versie echter niet verschijnen.


Windows Home Basic
Windows 7 Home Basic beschikt niet over de Aero Glass-interface, en ook het Media Center gedeelte tref je in deze uitgeklede versie niet aan. Microsoft lijkt met deze versie van Windows 7 echter te gaan mikken op minder kapitaalkrachtige markten, waaronder Nederland niet valt.
Windows 7 Premium
Voor de consumentenmarkt heeft Microsoft Windows 7 Premium in het leven geroepen. Deze beschikt wel over Aero Glass en Media Center, ondersteunt multitouch-interfaces, en kent een verbeterde handschriftherkenning en nieuwe netwerkmogelijkheden.


Windows 7 Premium stelt geen overdreven hoge eisen aan de hardware, zodat het ook op een minder krachtige thuis-computer kan worden gebruikt.

  


Windows 7 Professional
Voor de zakelijke markt komt er Windows 7 Professional. Deze versie biedt extra's als data-encryptie en backupsoftware. De domain join-technologie maakt het opnemen in een netwerk eenvoudiger. Het besturingssysteen kan zelf de dichtstbijzijnde printers opsporen en gebruiken. In tegenstelling tot de Professional versie van Vista beschikt Windows 7 professional ook over de Media Center software.


Windows 7 Enterprise
Windows 7 Enterprise is voorbehouden aan bedrijven met corporate-licenties. Deze versie biedt nog meer extra's voor zakelijk gebruik zoals BitLocker-encryptie, de mogelijkheid sneller netwerk-bestanden te benaderen via BranchCach en AppLocker om toegang tot software te kunnen blokkeren.


Windows 7 Ultimate
De vijfde versie is Windows 7 Ultimate. Deze versie voor freaks (niet de woorden van Microsoft) beschikt boven al het bovenstaande maar kan ook door consumenten worden gebruikt.


Windows 7 Starter
Tenslotte is er dan nog Windows 7 Starter. Deze versie is niet voor beginnende gebruikers zoals de naam doet vermoeden, maar voor computers met weinig capaciteit. Deze versie zal straks vooral op netbooks worden aangetroffen. Deze deze goedkope kleine laptops wordt nu nog meestal Windows XP geinstalleerd omdat Vista te zwaar is. Met Windows 7 Starter kunnen ook de netbooks beschikken over het nieuwste besturingssysteem.


Windows 7 N
Mogelijk komt er ook nog een zevende versie: Windows 7 N. Microsoft wil deze versie zelf niet, maar zal mogelijk door de EU worden gedwongen in Europa een versie zonder Windows Media Player en Internet Explorer uit te brengen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl