FANtv-nl-logo-mobile

Skype 4.0

Er is een geheel nieuwe versie van Skype uit. Bij Skype 4.0 neemt beeldtelefonie een heel belangrijke plaats in. Videotelefonie van PC naar PC is gratis.


Skype heeft zijn grote populariteit te danken aan het feit dat het telefoneren van pc naar pc via internet gratis is. En aangezien steeds meer laptops en andere computers worden voorzien van een webcam is voor deze gebruikers videobellen ook erg interessant. Dat kan gerust fullscreen gebeuren, want de gemiddelde internetverbinding kan dat tegenwoordig moeiteloos aan.Skype 4.0 biedt daarom (in tegenstelling tot de eerdere versies) de mogelijkheid om de persoon waarmee je belt beeldvullend op je monitor te zetten. Dit geeft een heel wat persoonlijker gevoel, dan dat je iemand in een klein venster ziet.


Vloeiend beeld en geluid
Aan de gebruikers met een tragere verbinding heeft Skype echter ook gedacht. Skype 4.0 is voorzien van een bandwith-manager die de beelden continue aanpast aan de snelheid van de internetverbinding. Deze bandwith-manager voorkomt stotterende en vertraagde beelden. Skype zelf geeft een internetsnelheid van 400 Kbps als minimum aan voor vloeiend weergegeven videotelefonie.Maar er is ook goed nieuws voor hen die niet met beeld telefoneren. Niet alleen de beelden, maar ook het geluid van Skype 4.0 is er op vooruit gegaan. Door nieuwe codecs te gebruiken vraagt het geluid vijftig procent minder van de capaciteit, en dat komt de geluidswaliteit ten goede.


Ten slotte is ook de vormgeving van het programma wat frisser en moderner geworden.

Vergelijkbare artikelen