FANtv-nl-logo-mobile

uTorrent: Klein maar bijzonder fijn

uTorrent is (letterlijk) een klein wondertje van techniek. Het is meer dan volwaardige BitTorrent client die nauwelijks capaciteit vraagt.

De download is nog geen 1,8MB groot. Dat is het dubbele van een paar jaar geleden (uTorrent wordt steeds verder doorontwikkeld) maar nog steeds extreem weinig. Ook de systeembelasting is bijzonder laag. Toch is uTorrent supersnel en overzichtelijk, en bevat het alle belangrijke functies. Dit heeft het tot de meest gebruikte BitTorrent client gemaakt.

 

 

Meerdere simultane downloads zijn mogelijk, de software bevat een instelbare bandbreedte scheduler en een rss-downloader, maximale snelheden zijn in te stellen en onderbroken downloads worden snel weer herstart. Kortom alles wat je van een BitTorrent programma verwacht zit er in.

uTorrent werkt door zijn geringe omvang uitstekend op een oude trage computer, maar vraagt ook van een snelle computer niet meer capaciteit dan strikt nodig is. Dat maakt uTorrent tot een ideaal BitTorrent programma.

Naast de gratis uTorrent software is er ook uTorrent Plus met ingebouwde antivirus software. Deze versie is niet gratis.

Tags: gratis software, torrents