FANtv-nl-logo-mobile

Photoscape, gratis fotobewerking

Er zijn veel gratis fotobewerkingsprogramma's, maar PhotoScape weet zich te onderscheiden met enkele unieke mogelijkheden.

Zo biedt het filters die geen enkel ander programma kent, en zijn er naast de view- en edit-functies nog wat handige extra's. Je kunt bijvoorbeeld diverse foto-formaten (waaronder RAW) naar JPG omzetten en je kunt batch-verwerkingen op de plaatjes uitvoeren. Andere functies die je bij de meeste concurrerende programma's niet tegenkomt zijn het maken van animated gifs en het samenvoegen en splitsen van foto's.

 

 

Een populair onderdeel van PhotoScape is de mogelijkheid om foto-collages en fotoboeken te maken. Je maakt daarbij gebruik van templates en kunt de foto's naar de juiste plekken slepen. Photoscape maakt ze dan automatisch passend.

 

 

Verder onderscheidt PhotoScape zich door een geheel eigen interface die zodra je er aan gewend bent bijzonder plezierig werkt. Nadat je het programma opgestart hebt kun je aangeven wat je wilt gaan doen (bijvoorbeeld massaal foto's bewerken). Je krijgt dan alleen de keuzes te zien die bij die taak horen, en hoeft je niet door menu's te worstelen.

 

Tags: gratis software, fotobewerking