FANtv-nl-logo-mobile

CintaNotes: Informatie verzamelen op internet

CintaNotes is een klein maar uitermatig handig programma waarmee je op internet gevonden informatie makkelijk kunt opslaan en terugvinden.


Zie het als een mapje met knipsels waarin je alle informatie die je op internet of op je computer vindt kunt opslaan. Ieder programma dat het Windows-prikbord ondersteunt kan overweg met CintaNotes, en dat is dus vrijwel ieder Windows-programma. Deze knipsels zet CintaNotes allemaal in een lange lijst onder elkaar. Dat kopieëren naar de lijst doe je door de gewenste tekst te selecteren en dan op een door jezelf gekozen toetsencombinatie te drukken.Omdat je de informatie natuurlijk nog terug moet kunnen vinden. Daarvoor beschikt CintaNotes over de nodige zoekfuncties, die erg overzichtelijk werken. Alleen de knipsels die aan de eisen voldoen blijven in de slinkende lijst staan. Ook kun je tags aan ieder knipsel toevoegen.


De knipsels zijn in tekstvorm, dus aan te passen, en eventuele hyperlinks zijn direct in CintaNotes aanklikbaar.


CintaNotes kent ook een portable versie. Programma en knipsels kunnen daarbij op een usb-stick geplaatst worden zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Vergelijkbare artikelen