FANtv-nl-logo-mobile

VSO Image Resizer: Snel grootte van foto's aanpassen

De grootte van foto's moet nog wel eens aangepast worden. De meeste mensen doen dit foto voor foto, maar het kan veel sneller!

De VSO Image Resizer is gratis software die speciaal ontwikkeld is met het doel foto's in grootte aan te passen. Dat houdt in dat er op dit gebied van alles mee mogelijk is. Je kunt hele mappen vol foto's in één maal herschalen en deze foto's in een andere map opslaan (bijvoorbeeld een thumbnail-map). Of je bewaart ze in dezelfde map met een andere naam. Maar het is ook mogelijk de originele foto te overschrijven (dat houdt het meteen spannend).

 

 

De bron kan ook het geheugen van een foto-camera zijn, terwijl je de in grootte aangepaste foto's op je harde schijf laat opslaan. Het is zelfs mogelijk om er een logo of watermerk aan toe te laten voegen, en je kunt de afbeelding meteen te converteren naar een ander formaat. VSO Image Resizer kan overweg met veel formaten, natuurlijk met jpeg, gif, bmp, tiff e.d., maar ook met het raw formaat van veel camera's.

VSO Image Resizer is als los programma te starten, maar je kunt het ook via de rechetr-muisknop vanuit de Windows Verkenner oproepen. Het is een ideaal programma voor wie vaak foto's in grootte moet aanpassen.

Tags: gratis software, fotobeheer