FANtv-nl-logo-mobile

Webcambeelden via internet uitzenden

Met WebcamXP kun je de beelden van je webcam internet opsturen. Je kunt deze op je eigen website zetten, maar ze ook bekijken in Windows Media Player.

Dit maakt tal van toepassingen mogelijk, variërend van live beelden van je kanarie op je weblog tot serieuze camerabeveiliging.

 

 

Je kunt kiezen voor een live stream die de beelden als een video uitzendt, maar ook voor een foto die met een tijdsinterval ververst wordt. Het is ook mogelijk teksten en logo's in te voegen in de videobeelden, dat is handig als je deze inzet voor reclame-doeleinden. Via een planner kun je verschillende instellingen voor verschillende momenten instellen.

Je kunt zelfs van afstand de camera draaien als je dat instelt. Erg handig als je de webcam voor beveiliging gebruikt. Ook in- en uitzoomen is mogelijk, en je kunt de videobeelden op je computer opslaan.

Alle USB / PCI camera's en de meeste op IP gebaseerde internet-camera's worden ondersteund. Als besturingssysteem heb je Windows XP of een hogere versie (bijv. Vista of Windows 7) nodig.

 

 

Verschillen gratis en niet-gratis versies
De gratis versie. WebcamXP Free, ondersteunt maar één camera maar dat zal voor meer dan 99% van de geïntereseerde gebruikers geen probleem zijn. Andere functies die alleen beschikbaar zijn bij de betaalde versies zijn wachtwoordbeheer, geluidsweergave, bewegingsdetectie (plus alarmering), permanente opname met automatisch wissen na een paar uur en remote-beheer.

Vergelijkbare artikelen