FANtv-nl-logo-mobile

De bestanden op je PC via internet streamen

Met Orb zorg je ervoor dat de muziek, films, documenten en foto's op je PC via internet op een andere computer of telefoon beschikbaar zijn.

Het is de meest directe manier om bestanden te delen. Je hoeft ze niet op internet te zetten, maar je stelt gewoon de data op je computer beschikbaar. Het enige dat anderen daarvoor hoeven te doen is in hun browser naar een bepaald adres gaan, en ze kunnen beschikken over al je opengestelde bestanden.Op deze manier kun je heel makkelijk vrienden en familie toegang geven tot je foto's of muziek-collectie, maar je hebt ook je eigen media en documenten beschikbaar op je smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld je volledige mp3-collectie elders per computer of mobiele telefoon beluisteren. Daarvoor hoeft alleen maar je computer aan te staan (met Orb actief). Zelfs televisiebeelden kun je zo doorstreamen als de PC over een televisie-tuner beschikt.

Alle media die je zo wilt delen kun je in een beheerprogramma aangeven. Dit gaat op bestandsniveau en niet per map. Een nadeel is dat de bestaanden wel in de standaard mappen van Windows moeten staan (mijn documenten, mijn afbeeldingen e.d.), of in mappen daaronder. Je kunt dus niet mappen in een willekeurige map op je pc of op een externe harde schijf sharen.In het Orb beheerprogramma kun je ook afspeellijsten aanmaken. Het beheerprogramma werkt, zoals heel Orb, via de browser.

Orb is een makkelijke manier om te zorgen dat foto's, video, documenten en muziek overal beschikbaar zijn. Zonder al te veel gedoe.


Vergelijkbare artikelen