FANtv-nl-logo-mobile

Adobe Photoshop Elements 8

Zowel gebruikers van een Windows-PC als een Mac kunnen nu gebruik maken van een nieuwe versie van Adobe Photoshop Elements.


Adobe Photoshop Elements is de consumentenversie van het bekende beeldbewerkingsprogramma Adobe Photoshop. het wordt verkocht voor een fractie (circa een zesde) van de prijs het professionele product. Het is een uitgeklede versie van Adobe Photoshop; vele functies zijn beperkt of afwezig. Hierdoor is het programma niet al te groot, en dus handig voor de normale thuisgebruiker. Echter, door de ontbrekende functies die wél in de professionele Photoshop zitten, is Elements minder geschikt voor mensen die een professioneel beeldbewerkingsprogramma met vergaande mogelijkheden zoeken.Adobe Photoshop Elements 8 voor Windows
Met de verbeterde organizer kunnen de Windows-gebruikers van Photoshop Elements 8 nu eenvoudig hun media beheren enfoto's en videoclips sneller vinden. De nieuwe Auto-Analyzer-functie analyseert en labelt media zodat gebruikers snel de meest interessante content kunnen vinden. Daarnaast identificeert de People Recognition-functie gezichten van mensen in foto's op een slimme manier en verbindt de functie namen aan de gezichten. Verder kunnen gebruikers hun bestanden nu op meerdere computers automatisch synchroniseren.


Adobe Photoshop Elements 8 tilt de bewerkingsmogelijkheden en eenvoud naar een hoger niveau. Met Photomerge
Exposure kunnen perfect belichte foto's gecreëerd worden, met of zonder flits. Door meerdere beelden van hetzelfde
fotomoment te combineren creëert de gebruiker een foto die elk detail laat zien. De nieuwe Recompose-functie bevat de Photoshop CS4-technologie waarmee eenvoudig foto's automatisch kunnen worden vergroot of verkleind, zonder belangrijke objecten te vervormen. Daarnaast kan de gebruiker met Quick Fix previews uit een serie met automatisch aangepaste foto's de foto kiezen met de beste kleur, het beste contrast of de beste belichting. Photoshop Elements 8 biedt ook nieuwe, interactieve online Album templates waarmee de gebruiker zijn kant en klare foto's en video's kan tonen en delen.Adobe Photoshop Elements 8 voor Mac
Photoshop Elements 8 voor Mac is een goede aanvulling op iPhoto® voor gebruikers die hun fotobewerkingsmogelijkheden willen uitbreiden met een krachtige tool om op een aantrekkelijke manier hun verhaal te vertellen. De software bevat veel nieuwe opties om eenvoudig bijzondere foto's te creëren.


Voor media-management hebben Mac-gebruikers toegang tot alle functionaliteit van Adobe Bridge CS4. Dit maakt een snelle en efficiënte organisatie van beeld- en videomateriaal mogelijk, heeft een aanpasbare workspace-omgeving en biedt previewmogelijkheden op volledig scherm waar close-ups gemaakt kunnen worden door middel van één muisklik. Het aanbrengen van labels en verschillende zoekopties maken het mogelijk om snel en eenvoudig foto's te vinden.


Photoshop Elements 8 voor Mac bevat nu dezelfde intelligente fotobewerkingsmogelijkheden als de Windows-versie. Als aanvulling op de Photomerge Exposure-, Recompose- en Quick Fix previews-functies, bevat Photoshop Elements 8 voor Mac ook Scene Cleaner. Deze tool maakt het mogelijk om ongewenste elementen op een serie foto's weg te poetsen, zoals toeristen of auto's, om een perfecte scène te creëren.


De Smart Brush helpt gebruikers om met één enkele klik bijzondere effecten aan te brengen, precies waar zij willen. De Touch-up brushes versnellen normale bewerkingstaken, zoals het witter maken van tanden en het creëren van heldere blauwe luchten. Zodra de creaties klaar zijn om te delen met vrienden en familie, kunnen de gebruikers hun foto's tonen op het web door middel van gallery templates, een persoonlijke webpagina, e-mail of CD of DVD.


Prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Elements 8 voor Windows is nu beschikbaar en Adobe Photoshop Elements 8 voor Mac is vanaf oktober 2009 beschikbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 99 Euro.


Hier kun je winkels vinden die het programma verkopen.

Vergelijkbare artikelen