FANtv-nl-logo-mobile

Wat gebeurt er op de PC?

Wat voeren je kinderen allemaal uit achter de computer? Kidlogger is een programma dat het allemaal vast legt.

KidLogger is een eenvoudige keystroke-logger, oftewel een programma dat alle toetsaanslagen vastlegt. Daarnaast registreert het nog andere activiteiten, zoals bezochte websites en geopende documenten, films en afbeeldingen. Ook legt KidLogger chats vast en maakt het een kopie van verzonden mailberichten. Als beheerder (controleur in dit geval) kun je ieder x-aantal minuten automatisch een screenshot laten maken.

 

 

Het is bedoelt om ouders controle te geven over het computergebruik van hun kinderen, maar natuurlijk kunnen er ook andere gebruikers mee in de gaten worden gehouden. Het computergebruik van meerdere personen kan met dit programma apart worden bijgehouden.

 

 

Alle activiteiten worden vastgelegd in logfiles waarin alles met de tijd erbij wordt vastgelegd. Per gecontroleerde gebruiker wordt er een aparte map aangemaakt, en per dag wordt er een nieuwe logfile gemaakt. De logs zijn in html-formaat via de browser te lezen, maar je kunt de logs om een bepaald aantal minuten naar een mailadres laten sturen, en zo je kinderen vanaf het werk in de gaten houden.

 

 

KidLogger is er in twee versies. KidLogger Pro, en een wat beperktere gratis versie.

Vergelijkbare artikelen