FANtv-nl-logo-mobile

LastPass: Online wachtwoordmanager

Bewaar je wachtwoorden online met LastPass. Vanaf iedere internet-computer bereikbaar, maar toch heel veilig!

LastPass is een gratis wachtwoordmanagementprogramma. Het is beschikbaar als plugin voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Apple Safari. Je kunt de gegevens dus direct vanuit die browsers aanroepen, en hoeft niet eerst een extern programma op te starten om bij je wachtwoord te komen. Via bookmarklets worden er indirect nog eens zo'n twintig browsers ondersteund.

 

 

De werkwijze is verder zoals gebruikelijk bij dit soort programma. Via één hoofdwachtwoord heb je toegang tot al je andere passwords.

Het grootste voordeel van LastPass ten opzichte van de vele andere passwordmanagers is dat deze de gegevens (op een zeer veilige manier) op een internetserver opslaat. Dat betekent dat je altijd bij je wachtwoorden kunt. Thuis, op het werk, maar ook als je ergens anders achter een PC zit.

 

 

Ook uniek is de mogelijkheid wachtwoorden vanuit andere wachtwoordmanagers te importeren. 

 

Encryptietechnologie
LastPass gebruikt de 256bits Advanced Encryption Standard geïmplementeerd in C++ en JavaScript om wachtwoorden op te slaan. Alle login gegevens worden door het hoofdwachtwoord gecodeerd en vervolgens in gecodeerde vorm opgeslagen op een server. Alleen gecodeerde gegevens verlaten zo de computer van de gebruiker.

 

Meer mogelijkheden
Deze uitgebreide passwordmanager heeft nog meer handige functies. Naast wachtwoorden kun je het gebruiken om ook andere informatie veilig versleuteld op internet op te slaan. En verder kun je er formulieren mee invullen. Standaard velden als naam, adres, telefoonnummer kun je zo automatisch door LastPass laten invullen. Het is daarbij zelfs mogelijk meerdere profielen aan te maken.

 

 

LastPass is zondermeer één van de beste en meest uitgebreide programma's in zijn soort. En geheel gratis!

Tags: gratis software, wachtwoord