FANtv-nl-logo-mobile

Lingoes: Gratis vertaalsoftware

Lingoes is een gratis programma dat woordenboeken en vertalingen levert in meer dan 80 talen. Deze vertalingen zijn op te roepen in alle programma's op je computer.

vertaalsoftware-lingoes

Lingoes wordt geleverd met enkele Engelse woordenboeken, maar dit kun je naar hartelust uitbreiden met alle woordenboeken in alle woordenboeken die je maar wenst. Vanuit het programma download je deze waarna ze in de woordenlijsten beschikbaar komen.

 

 

De basis van Lingoes is een lange woordenlijst waarin de woorden staan in alle talen die je hebt gedownload. Door een woord in te tikken (of het eerste deel daarvan) spring je in de lijst naar het betreffende woord en krijg je de eerste vertaling of woordverklaring te zien. Lingoes doet dit op prioriteit van de woordenboeken waarbij standaard het Engelse woordenboek voorrang krijgt.

 

Voorbeeld: Je hebt het Engelse woordenboek en de vertaalwoordenboeken Nederlands - Engels en Nederlands - Frans geïnstalleerd, en je tikt het woord Plant in. Dan krijg je  in eerste instantie alleen de Engelse woordverklaring van dit Engelse woord (voor energie-centrale) te zien. Bij een klik op het woord in de lijst krijg je ook de vertaling in alle andere woordenboeken te zien, waaronder de Engelse en Franse vertalingen van het Nederlandse woord Plant.

 

 

Deze prioriteit van woordenboeken kun je in het programma zelf aanpassen. Je kunt dus één van de vertaalwoordenboeken voorrang geven.

 

Via de hotkey (standaard is dat de combinatie Ctrl-rechtermuisknop) kun je ook in je browser, tekstverwerker en andere programma's vertalingen opvragen. Druk simpelweg op de hotkey(s) en er springt een schermpje met de vertaling van Lingoes tevoorschijn.

 

 

Lingoes is een geweldig handig programma om te gebruiken tijdens het surfen en mailen. het zorgt er voor dat je altijd vertalingen en woordverklaringen bij de hand hebt. Letterlijk, want er is zelfs een Portable Lingoes voor op een usb-stick.

Tags: gratis software, vertalen

© FANtv.nl