FANtv-nl-logo-mobile

GigaTribe: P2P om grote bestanden te verspreiden

Grote bestanden kun je via een upload dienst aan vrienden versturen, maar het kan ook via het gratis P2P-programma GigaTribe.

Eerder keken we naar zes webdiensten die je kunt gebruiken om bestanden te versturen die te groot zijn om te mailen, maar het versturen van megagrote-bestanden kan ook op een andere manier, namelijk via P2P. De persoon kan verbinding maken met jouw PC, en het bestand simpelweg van jouw harde schijf af kopieëren. Voordelen: het werkt veel sneller (je hoeft zelf niets te uploaden) en er is geen limiet aan de grootte van de bestanden. Nadeel: Jullie moeten beide de daarvoor benodigde gratis software installeren. Als het echter regelmatig voorkomt dat er een bestand uitgewisseld moet worden is het gebruik van P2P bijzonder handig.

 

 

GigaTribe is een programma dat volgens de maker speciaal bedoeld is om grote bestanden uit te wisselen. Nou lijkt dat vooral een manier om zich van soortgelijke programma's te onderscheiden, want GigaTribe verschilt niet van andere programma's die een besloten P2P-netwerk creëeren. Dat is echte geen nadeel, intergendeel, het betekent dat je GigaTribe ook kunt gebruiken om kleine bestanden als foto's uit te wisselen.

Je kunt met GigaTribe grote en kleine bestanden delen. Hele mappen vol. Als je eenmaal iemand toegang hebt gegeven tot de map(pen) op je schijf heb je er verder geen omkijken naar. Als je er maar voor zorgt dat GigaTribe op je PC draait kan de ander altijd bij de bestanden die in die mappen staan. Nieuwe bestanden hoef je alleen maar in de mappen te zetten.

GigaTribe kent een gratis versie en een ultimate versie, maar de laatste voegt weinig echt belangrijke functies toe. GigaTribe is ook in het Nederlands beschikbaar. Hieronder kun je het programma downloaden.

Tags: bijlagen, mailen

© FANtv.nl