FANtv-nl-logo-mobile

Het actuele weer op je computer

Met het gratis programma WeatherMate heb je alle lokale weergegevens binnen één muisklik beschikbaar.

weer

Het weer en de weersvoorspelling op de computer opvragen is geen enkel probleem. Dat kan via het KNMI of via Hetweer.nl, maar ook via Google. Tik maar eens in Google temperatuur utrecht als zoekopdracht in, en je krijgt het weerbericht te zien.

Nadeel van deze manieren, je moet altijd in je browser naar deze sites toe. Wie heel vaak het weerbericht opvraagt kan ook kiezen voor een andere manier.  WeatherMate is een gratis programma dat er voor zorgt dat je de actuele weersituatie en de weerprognose altijd bij de hand hebt. Het geeft de lokale temperatuur in de taakbalk. Via een klik op deze temperatuur kun je de rest van de weergegevens zien. Weerfanatici kunnen zelfs de uitgebreide gegevens continue op een zelf te bepalen plek op het scherm weergeven.

 

In het programma geef je aan van welke lokatie(s) je de weerberichten getoond wil hebben. Dit kunnen er meerdere zijn, WeatherMate gebruikt daarvoor tabbladen. verder geef je aan dat de gegevens in het metrische stelsel (Celsius) weergegeven wilt hebben en je bepaalt welke onderdelen je wil tonen. Bijvoorbeeld alleen de actuele weersituatie, of ook de prognose, radarbeelden, e.d.

WeatherMate geeft een schat aan informatie over het weer. Allemaal beschikbaar via één muisklik.

Tags: gratis software, weer