FANtv-nl-logo-mobile

Wachtwoord-verklikker

NetworkPasswordDecryptor is een gratis tooltje dat je het wachtwoord van veel internetprogramma's kan vertellen.


Het gaat om wachtwoorden die zijn opgeslagen in de ´Credential Store´ van Windows. Hierin vind je ondermeer de opgeslagen wachtwoorden van Internet Explorer, maar ook van Outlook, Windows Live Messenger, Remote Desktop, de Gmail Notifier en nog meer internetprogramma's. De computer moet wel onder Windows 7, XP of Vista draaien.


NetworkPasswordDecryptor is in staat deze wachtwoorden, die normaal achter sterretjes verborgen gaan, te ontcijferen. Het is zelfs mogelijk een lijst uit te draaien met al deze wachtwoorden op een computer. Dit kan in HTML of in een tekstbestand.Je kunt NetworkPasswordDecryptor ook gebruiken om wachtwoorden uit Windows te verwijderen. Dit kan handig zijn als je per ongeluk een wachtwoord van een heel belangrijk programma opslaat. Met NetworkPasswordDecryptor voorkom je dan dat anderen via jouw PC toch toegang kunnen krijgen.


NetworkPasswordDecryptor hoef je niet te installeren om het te gebruiken. Zet het op een usb-stick en je kunt alle ´Credential Store´ wachtwoorden van PC's achterhalen waar je de stick in prikt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl