FANtv-nl-logo-mobile

Je webcam als bewakingscamera met TeboCam

TeboCam is gratis software waarmee je van je computer met webcam een intelligente bewakingscamera kunt maken.

TeboCam is gratis en eenvoudig, maar dat neemt niet weg dat het alles in zich heeft wat je van een goed bewakingsprogramma verwacht. Het detecteert alles wat er voor het oog van de webcam gebeurt en komt in actie wanneer er een beweging wordt waargenomen. Zodra dit het geval is wordt er een foto gemaakt die je naar je mailadres kan laten sturen. Via je mail kun je dan zien of het een kat of een inbreker is die de ruimte binnengekomen is. Of dat het helemaal vals alarm is.

Ook kun je de foto's automatisch op een website laten plaatsen. Zo kun je vanaf iedere plek waar je achter een computer zit je huis of kantoor in de gaten houden. Foto's kunnen ook met een bepaalde interval worden gemaakt. Zodat er ook verse informatie binnenkomt als de camera geen beweging constateert of als bewegingsdetectie geen optie is, zoals bijvoorbeeld in een paardenstal.

 De bewegingsdetectie van TeboCam kan ook op bepaalde tijden worden in- en uitgeschakeld worden. Bijvoorbeeld als je alleen 's avonds de videobewaking wilt activeren.

TeboCam is leuke en handige software voor bezitters van een webcam.

Tags: gratis software, Webcam, beveiliging