FANtv-nl-logo-mobile

Kiezen voor een browser

Windows gebruikers die Internet Explorer gebruiken moeten binnenkort, na een automatische Windows-update, een standaard browser kiezen.


Hiermee voldoet Microsoft aan de eis van de Europese Commissie die wil dat de Windows-gebruiker zelf moet kiezen voor een browser en niet Internet Explorer opgedrongen mag krijgen. Het is een oplossing voor een kwestie die al jaren speelt en ooit door de Noorse browsermaker Opera is aangespannen. Opera kon geen serieus marktaandeel krijgen en gaf de standaard-aanwezigheid van Internet Explorer in Windows daar de schuld van.Na het installeren van een Windows-update krijgt de gebruiker de vraag een keuze te maken uit 12 browsers. De vijf belangrijkste browsers worden onmiddelijk getoond (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera en Safari) en zeven andere browsers worden zichtbaar als je naar rechts scrolt. De volgorde van de browsers is iedere keer anders. Via het scherm kan de gebruiker een standaard browser kiezen en de laatste versie daarvan downloaden.Verder wordt er een snelkoppeling naar het browser-keuzeprogramma op het bureaublad geplaatst en wordt bij Windows 7 Internet Explorer uit de taakbalk verwijderd.


De verspreiding van de automatische update start 1 maart in België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Wanneer de Nederlandse Windows-gebruikers met het keuzescherm geconfronteerd worden is niet bekend.

Vergelijkbare artikelen