FANtv-nl-logo-mobile

Maak van je computer een mediacenter met XBMC

Wil je op je televisie kijken en luisteren naar de films, muziek, foto's en internetvideo van je computer? Installeer dan de gratis XBMC software.

XBMC is gratis open source mediacenter-software waarmee je heel eenvoudig de foto's, films en muziek van je PC via je televisie kunt afspelen.

 

XBMC staat voor Xbox Media Center. De eerste versies van dit programma waren dan ook bedoelt om via de Xbox films en muziek op de televisie af te spelen. Dat kan nog steeds, maar er zijn daarna ook versies gekomen voor Windows, Linux en Macs.

Via overzichtelijke schermen kun je op de televisie door de content op je computer bladeren en je kunt playlists (afspeellijsten) en slideshows (diasshows) maken. Alle bekende audio- en videoformaten worden door XBMC ondersteund, en je kunt gebruik maken van bestanden op externe schijven, memorysticks en netwerken. Ook het afspelen van internetcontent via je televisie is mogelijk.

XBMC is bijzonder uitgebreide gratis mediacenter software dat steeds verder wordt uitgebreid door de ontwikkelaars van dit open source programma. Een echte aanrader.

Tags: Mediacenter, gratis software, video