FANtv-nl-logo-mobile

Photo Pos Pro: Één van de betere fotobewerkers

Photo Pos Pro is een serieus beeldbewerkingsprogramma voor zowel thuisgebruik als de meer professionele gebruiker.

Enkele jaren geleden lag Photo Pos Pro voor een euro of 60 in de winkel. De maker heeft  echter besloten om de software gratis weg te geven. Daarmee werd Photo Pos Pro meteen één van de beste gratis fotobewerkingsprogramma's die er te krijgen is.

 

 

Sjablonen maken ontwerpen makkelijk
Vooral voor thuisgebruik is het een bijzonder leuk programma. Dat komt vooral door de vele sjablonen die meegeleverd worden. Op dit gebied komt Photo Pos Pro dicht in de buurt van het (dure) Photoshop Elements. Met de sjablonen kun je heel makkelijk printwerk als wenskaarten, collages en visitekaartjes maken. Maar het is ook mogelijk om op een heel eenvoudige en snelle manier grafische HTML webpagina's te maken.

 

 

Alle belangrijke bewerkingsfuncties
Maar ook op andere punten gooit deze gratis beeldbewerkingssoftware hoge ogen. Om foto's en andere plaatjes te bewerken heb je een enorme hoeveelheid gereedschap en heel veel filters tot je beschikking. Fotobewerking kan in lagen (layers) gebeuren, net zoals in Photoshop. Je kunt er dus heel professionele resultaten mee behalen. Aan alles kun je zien dat het oorspronkelijk een commercieel pakket was.

 

Voor professioneel gebruik is Photo Pos Pro absoluut serieus te nemen. Alle belangrijke tools vind je in dit programma. Photoshop hebben de meeste gebruikers helemaal niet mogelijk. En via de mogelijkheden van batchverwerking en scripts is massale fotobewerking geen enkel probleem.

 

 

Geen grote nadelen
Nadelen? Natuurlijk zijn die er ook. De interface van het programma toont wat ouderwets en bij het installeren moet je er wel aan denken dat je wat vinkjes uitzet omdat je andere commerciële toolbars op je computer krijgt, maar dit hoeft niemand tegen te houden dit gratis programma eens te proberen.

 

Hieronder kun je dit programma downloaden.

Tags: gratis software, fotobewerking