FANtv-nl-logo-mobile

Software voor een betere Wi-Fi verbinding

Veel mensen hebben probleem met hun Wi-Fi-signaal binnenshuis. De PC op zolder kan dan bijvoorbeeld niet bereikt worden. Het programma Connectify kan hulp bieden.

Connectify is software die eigenlijk bedoelt is om van je PC een Wi-Fi hotspot te maken. Je kunt de software op een PC installeren en andere computers (of telefoons,of andere netwerkapparatuur) draadloos verbinding laten maken met de computer. Als deze computer bedraad of draadloos in verbinding staat met internet kun je zo de binnenkomende computers en apparaten internettoegang geven.

connectify 

Leuk om een router uit te sparen, maar misschien wel interessanter is de mogelijkheid om de PC als steunpunt te gebruiken voor computers en aparaten die zich ergens in het huis bevinden waar een slechte draadloze netwerkverbinding is. Bijvoorbeeld voor die computer om zolder die moeite heeft om door twee dikke betonnen plafonds een goede verbinding met de router in de huiskamer te maken. Je kunt dan een PC op de eerste verbinding voorzien van Connectify en de PC op zolder contact laten maken met deze computer. Deze deelt vervolgens zijn wel goede verbinding met de router en beide PC's hebben een goede verbinding.


Inloggen op de PC met Connectify doe je alsof je op een hotspot inlogt. Niet vreemd de PC is immers een hotspot geworden! Je kunt dit hotsport ook openstellen voor buren en andere personen die zich binnen bereik bevinden, of je schermt Connectify daarvan af. Het programma beschikt over een goede WPA2 encryptie.

Let op! Je moet wel over minimaal Windows 7 beschikken om Connectify te kunnen draaien. De apparaten die verbinding maken mogen over andere besturingssystemen beschikken.

Connectify kan gratis worden gedownload om de software te proberen, voor langdurig gebruik moet je echter betalen. Hieronder kun je het programma downloaden.

Tags: netwerk, netwerkbeheer