FANtv-nl-logo-mobile

Dvdauthor, voor een professionele video DVD

Met het gratis open source programma Dvdauthor kun je heel uitgebreide video DVD's maken. Bijvoorbeeld met (onder)titels, geluidsporen, menu's en inhoudsopgaves.

Met Dvdauthor maak je DVD's met titels, menu's, hoofdstukken en verschillende geluidssporen. Het is heel uitgebreide software dat helaas uit zichzelf alleen via commando-regels werkt. Gelukkig zijn er voor niet techneuten een heleboel GUI's beschikbaar. Dat zijn grafische werkomgevingen die er voor zorgen dat je via menu's en vensters op een heel makkelijke manier met dit uitgebreide programma kunt werken. Hier zie je een voorbeeld van zo'n GUI.

Dvdauthor is geen programma's om films mee op een DVD te branden of om videobeelden te knippen en te plakken daarvoor zijn genoeg andere gratis programma's beschikbaar. Dvdauthor is echt bedoelt om tal van extra's aan een DVD-image toe te voegen voor je deze op een schijfje brandt.

Je kunt aan bestaande speelfilms en home video's titels toevoegen, een inhoudsopgave maken en grafische menu's maken. Je kunt ondertitels aan een video toevoegen en tot 8 verschillende sporen met geluid onder de beelden zetten. Bijvoorbeeld voor verschillende talen, of verschillende sound tracks.

Kortom er kan heel veel met Dvdauthor, maar je hebt wel een grafische interface nodig om plezierig met dit programma te werken. Onder het kopje GUI Frontends op de Dvdautor website vind je verschillende van dit soort gratis programma's.

Vergelijkbare artikelen