FANtv-nl-logo-mobile

250 nieuwe functies in Mac OS X Lion

Mac OS X Lion bevat 250 nieuwe functies, maar wat is er allemaal niet aan deze nieuwe versie van het Apple besturingssysteem? Een overzicht!


Verbeterde multitouch
Veel nieuwe functies hebben betrekking op multitouch. de ondersteuning voor multitouch is verbeterd. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om via een knijp- of tikbeweging in te zoomen, en een pagina sla je voortaan om met een veeg naar links of rechts.


Mission Control
Ook Mission Control is nieuw. In Mission control worden alle geopende vensters en programma's centraal weergegeven. Mission Control is de nieuwe basis van de Mac besturing.Automatisch bewaren
Documenten worden voortaan automatisch bewaard. Oude versies blijven daarbij nog een tijdje beschikbaar zodat je altijd terug kan naar een oude versie van een document.


Meteen weer aan de slag
Als je de Mac opnieuw opstart komen alle programma's die bij het afsluiten open stonden weer op het scherm te staan. Alles ziet er weer uit zoals bij het afsluiten, dus je kunt ook na volledige herstart weer gewoon verder gaan waar je gebleven was.


AirDrop
Via AirDrop wordt met alle Macs in de buurt contact gemaakt. Als je wilt kunnen er peer to peer verbindingen tussen de verschillende Macs gemaakt worden zodat je snel en makkelijk bestanden kunt uitwisselen.


Find my Mac
Ook Find my Mac maakt verbinding, maar deze functie heeft een heel ander doel. Hiermee spoor je je Mac op als deze gestolen of kwijt is. De Mac moet dan natuurlijk wel verbinding met internet maken.


Restart to Safari
Find my mac hangt nou samen met Restart to Safari. Dit is een opstartmodus waarin je na het starten de Mac alleen als webbrowser kunt gebruiken. Je kunt het zien als een gast-modus die toegang tot de browser geeft zonder dat de gebruiker het wachtwoord van de Mac kent, maar de Mac stuurt tevens een signaal internet op waarmee hij door zijn eigenaar opgespoord kan worden.


Meer nieuwe functies
Apple heeft alle 250 nieuwe functies in een duidelijk overzicht gezet. Hierin kun je precies zien wat er allemaal nieuw is in de achtste versie van het Mac OS X besturingssteem.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl