FANtv-nl-logo-mobile

Je Windows PC als videorecorder met NextPVR

NextPVR is prachtige gratis software waarmee je niet alleen video en films kunt afspelen maar ook kunt gebruiken om televisie te kijken en om van je computer een digitale videorecorder te maken met heel veel handige functies.

In dat laatste blinkt NextPVR uit, maar voor het gebruik als een videorecorder moet je wel televisie kunnen ontvangen op je PC. Het programma ondersteunt alle bekende videotuners.

pc als videorecorder

Maar zelfs zonder dat blijft NextPVR mooie mediaplayer software. Je kunt er video en muziek mee beheren die overal verspreid op je computernetwerk en internet staat.

 

PC als videorecorder
Kun je televisie ontvangen op je PC. Dan heb je helemaal veel aan NextPVR. Je kunt programma's programmeren om op te nemen en live televisie pauzeren (ook al ontvang je deze analoog). Via internet en een browser kun je vanaf een andere locatie met een computer, tablet of telefoon je PC-videorecorder van afstand bedienen. Je kunt vanaf elders programma's opnemen of beelden en muziek naar je toe laten streamen.

 

 

Als je meerdere televisie-tuners in je computer hebt kun je met NextPVR zelfs meerdere kanalen tegelijk opnemen. Kortom, uitgebreide gratis software die van je Windows PC een volwaardige videorecorder maakt.

 

 

Meer informatie:

Tags: Mediacenter, gratis software, videorecorder