FANtv-nl-logo-mobile

Gratis hulp bij opstartproblemen

Als je PC na een virus-besmetting niet meer wil opstarten kan het gratis programma Avira AntiVir Rescue System redding brengen. Dit programma wordt geleverd in de vorm van een ISO-bestand dat je op een cd moet branden. Je krijgt dan een zogenaamde Live CD waarmee je de computer weer kunt opstarten.

Je hebt dus wel een nog werkende computer nodig om de software mee te downloaden en om er de CD mee te branden. Maar beter is natuurlijk om zo'n CD vast klaar te maken voor noodgevallen.

 

avira-antivir-rescue-system

 

De rescue CD bevat het Linux besturingssysteem (want gratis), maar dat is geen enkel probleem om je Windows PC mee te starten. Na het scannen wordt er door de bekende Antivir virusscanner een scan uitgevoerd om virussen en andere malware. Als het goed is vindt deze de oorzaak van de opstartproblemen en via de optie Repair Infected Files of Remove infected Files kun je vervolgens je PC laten reinigen. Als er geen belangrijke opstartbestanden onherstelbaar beschadigd zijn kun je vervolgens je PC weer op de oude manier opstarten.

Download Avira AntiVir Rescue System

Tags: malware, gratis software, opstarten,, virussen