FANtv-nl-logo-mobile

Laat alle teksten voorlezen

Heb je een hekel aan het lezen van lange mails, rapporten of lange artikelen op websites? Dan kun je ze je ook laten voorlezen. Dit is mogelijk met het gratis programma Balabolka.

Een programma dat de tekst van Office-documenten, webpagina's, PDF's en andere bestanden kan voorlezen. Ook kun je in een programmavenster losse teksten plakken of intikken.

 

balabolka

Balabolka spreekt meerdere talen. Ook Nederlands, al moet je voor een goede uitspraak van de woorden wel een Nederlandse stem downloaden. Ook is voor deze update de Microsoft Speech API nodig. Beide zijn via de site van Balabolka te downloaden.

Balabolka kan niet alleen voorlezen maar ook audiobestanden maken van teksten (zo maak je je eigen mini-audiobooks). Dit kan zelfs in een batch-bewerking. Nog handiger is de mogelijkheid om bij voor te lezen teksten een begin en een eindpunt aan te geven.

Perfectionisten kunnen zelfs de snelheid en de toonhoogte van het voorlezen aanpassen, en correctes aanbrengen bij voorleesfouten.

Ook handig: Er is een portable versie van Balabolka zodat je ook op andere computers je de teksten kunt laten voorlezen.

Download Balabolka

Tags: gratis software, spraaksoftware

© FANtv.nl