FANtv-nl-logo-mobile

SMPlayer, de MPlayer met veel extra's

De SMPlayer is een uitgebreidere versie van de populaire MPlayer. SMPLayer heeft vele functies aan de MPlayer toegevoegd, en is eveneens helemaal gratis.

Het grote voordeel van open source software is dat iemand, of een groep mensen, een open source programma kan verbeteren om deze op zelf weer aan te bieden. Het programma SMPlayer is daar een mooi voorbeeld van. Alle mogelijkheden van MPlayer zijn in dit programma aanwezig, maar SMPlayer biedt nog veel meer.

smplayer skin

Een heel belangrijke verbetering is de mogelijkheid om een video te bekijken vanaf het punt waar je gebleven bent. Stel je kijkt een film, maar halverwege moet je stoppen. Als je dan een andere dag verder wilt kijken begint de film vanaf dat punt weer te spelen. Ook andere instellingen zoals het geluidsvolume en de ondertiteling worden gewoon weer opgepakt waar je gebleven was.

En zo zijn er nog veel meer verbeteringen en uitbreidingen. Je kunt via het muiswiel vooruit en achteruit spoelen, je kunt ondertitels aanpassen, je kunt helderheid, contrast, gamma en saturatie aanpassen, vesneld of in slow-motion afspelen, playfilters gebruiken, er is een karaoke-functie (die zang wegfiltert), en nog veel meer. SMPlayer is echt een enorme verbetering ten opzichte van Mplayer.

smplayer screenshot

Met SMPlayer kun je videobestanden en audiobestanden afspelen maar ook DVD's en Video-CD's. Het programma werkt onder Windows en Linux.

Tags: software, mediaplayer