FANtv-nl-logo-mobile

Virtuele microscoop

De NASA staat bekend om zijn prachtige websites en softwareprogramma's die spectaculaire beelden vertonen vanuit de ruimte van het heelal en de aarde. The Virtual Microscope is gratis software van de NASA die het wat dichter bij huis houdt.

The Virtual Microscope laat je via vele duizenden foto's virtueel een microscoop gebruiken.

virtuele-microscoop

Natuurlijk zijn alle foto's in The Virtual Microscope van zeer hoge resolutie. Contrast en helderheid kun je instellen en je kunt inzoomen en filteren op de kleinste details. Er is meer dan 60GB aan fotomateriaal beschikbaar die je met deze virtuele microscoop kunt gebruiken.

Professioneel gebruik
The Virtual Microscope is zeer professionele software, want het is gemaakt als gesimuleerde wetenschappelijke instrumentatie voor studenten en onderzoekers, maar natuurlijk kun je de virtuele microscopen ook als amateur gebruiken. Gewoon voor de lol en de mooie plaatjes!

De software ondersteunt functionaliteit van elektronen, licht en scanning probe microscopen, datasets voor deze instrumenten, trainingsmateriaal voor meer informatie over microscopie en andere gerelateerde tools. Het project is open source.

virtuele-microscoop-2

Meerdere virtuele microscopen
Drie verschillende instrumenten kunnen via de Microscopie Suite virtueel gebruikt worden. Een Philips Environmental Scanning Electron Microscope (ESEM) , een Fluorescentie lichtmicroscoop , en een Atomic Force Microscope.

Meer informatie

Tags: gratis software, Educatief, wetenschap