FANtv-nl-logo-mobile

Gebundelde vertaalkracht

Translate.Net is een gratis open source programma dat je kunt gebruiken om snel en makkelijk woorden en teksten te vertalen naar een andere taal en om betekenissen van woorden op te zoeken.

Deze gratis software werkt daarbij samen met meer dan 40 vertaaldiensten die op internet te vinden zijn. Je moet dus wel een internetverbinding hebben om Translate.net te gebruiken.

 

vertalen1

 

Door zoveel verschillende bronnen te gebruiken voor een vertaling geeft Translate.Net hele betrouwbare en bruikbare vertalingen in meer dan 70 verschillende talen. Hierdoor heeft Translate.Net absoluut meerwaarde ten opzichte van de aparte vertaaldiensten zoals Google Translator.

Wat handig is, is dat Translate.Net in veel gevallen de te vertalen taal al kan herkennen. Natuurlijk moet je nog wel even aangeven dat je teksten naar (bijvoorbeeld) het Nederlands wil vertalen.

 

vertalen2

 

Verschillende soorten vertalers
Translate.Net maakt gebruik van verschillende soorten vertalers. Ten eerste vertaalmachines als Google Translator, Yahoo Babel Fish, de Systran software en nog diverse andere online vertaalmachines. De kwaliteit van deze vertaalmachines voor het vertalen van losse woorden is goed, maar met complete zinnen en teksten hebben ze meer moeite. Daarom maakt Translate.Net ook gebruik van andere vertalers zoals bilingual dictionaries zoals de Google Bilingual Dictionary. Deze vertaler is gespecialiseerd in woorden en korte zinnen. Met korte zinnen behaal je hiermee betere resultaten dan met een vertaalmachine.

 

vertalen3

 

Download Translate.Net
Translate.Net download je niet via het gelijkname webadres maar van translate-net.appspot.com

Tags: gratis software, vertalen

© FANtv.nl