FANtv-nl-logo-mobile

Snel en makkelijk video's bewerken

Machete Lite is een eenvoudig videobewerkingsprogramma waarmee je in AVI en WMF videobestanden kunt knippen en plakken.

Het is gratis videowerkingssoftware die uitblinkt in gebruiksgemak, op een tijdlijn kun je stukken video selecteren die je vervolgens kan kopiëren, verplaatsen of mixen.

Wil je bestanden in andere videoformaten bewerken dan kun je voor een kleine 20 dollar de volledige versie van Machete aanschaffen. Deze kan overweg met veel meer video- en audioformaten zoals  AVI, FLV, WMV, MKV, MP4, MOV, WMA, MP3 en WAV.

machete-eenvoudige-videobewerking

Door zijn gebruiksgemak is Machete is een ideale oplossing voor snelle en eenvoudige "snijden" van multimediabestanden, zowel in beeld als geluid. Je kan het gebruiken om overbodige fragmenten te verwijderen ( bijvoorbeeld commercials ) en om op een heel simpele manier een videofilm samen te stellen uit verschillende scenes.  Geen van de bewerkingen in Machete vereist opnieuw encoderen van video of audio streams. Dit is de reden waarom het bewerkingsproces  zeer snel in zijn werk gaat en niet leidt tot verlies van videokwaliteit. Dit brengt Machete in de categorie van lossless video-editors.

Het betekent ook dat je geen krachtige en dure computer nodig hebt om video materiaal te bewerken. Nadat een bestand is bewerkt en opgeslagen, behoudt de oorspronkelijke indeling.

Het programma vereist geen installatie van een speciale codecs in aanvulling op de reguliere decoders die nodig zijn voor bekijken van video's en het afspelen van audio. Kortom alles gaat heel snel en eenvoudig.

Hier kun je  Machete en Machete Lite downloaden. De volledige versie van Machete kan 2 weken gratis worden uitgeprobeerd. Machete Lite is onbeperkt gratis te gebruiken.

Tags: Videobewerking, gratis software, video