FANtv-nl-logo-mobile

Het startmenu terug in Windows 8

Om één of andere onbegrijpelijke reden heeft Microsoft het startmenu uit Windows 8 gehaald. Met als gevolg veel ontevreden gebruikers die zich zonder het startmenu moeilijk een weg door Windows 8 kunnen vinden.

Gelukkig is er een oplossing in de vorm van losse programma's die het startmenu terugbrengen in Windows 8. En dan geen letterlijke kopie van het Menu Start uit oudere Windows-versie maar een frisse moderne versie met veel overzicht en gebruiksgemak.

Eerder bespraken we al eens Start Menu Reviver dat het startmenu naar Windows brengt in de vorm van een menu met tegels in Windows 8 stijl, maar wel met de mogelijkheden van het Windows Menu Start zodat we dat tot Windows 7 kenden. Dit maal kijken we naar een ander Startmenu voor Windows 8 dat momenteel erg in trek is en inmiddels miljoenen gebruikers kent. Dit gratis programma van IObit heeft de niet zo fantasierijke naam Start Menu 8 gekregen.

iobit-start-menu-8

IObit Start Menu 8
IObit Start Menu 8 zorgt er voor dat je weer makkelijk bij al je programma's en bij alle functies van Windows kan komen. Het is ideale gratis software voor wie niet kan wennen aan de navigatie in Windows 8. Start Menu 8 brengt zowel de Windows startknop als het Windows Menu Start terug op je PC. Het kan er voor zorgen dat de Metro desktop overgeslagen wordt. Je komt dan dus meteen na het opstarten op het bureaublad terecht. Via een Windows knop kun je alle programma's en functies terugvinden en afsluiten van de computer gaat weer zoals vanouds via de knop Start. Dat klonk altijd zo onlogisch, maar oh wat misten we het toen het weg was.

Overigens is de Metro interface niet weg na het gebruik van Start Menu 8. Integendeel, je kunt juist snel wisselen tussen Metro en de desktop. Maar Metro hoef je alleen te gebruiken als je dat wilt.

Start Menu 8 is gratis software van IObit dat we ook kennen van programma's als Advanced SystenCare, de IObit Malware Fighter en Smart Defrag.

Download IObit Start Menu 8

Vergelijkbare artikelen