FANtv-nl-logo-mobile

Android apps op Windows PC of Mac

Wil je je favoriete apps ook op je Windows computer of Mac gebruiken? Dat kan met de gratis BlueStacks App Player. Dit is "virtuele machine" die Android apps op Windows of Mac OSX kan draaien.

android-apps-windows-mac

Als je het programma in Windows start krijg je een beeldvullend Android-scherm (via de F11 toets kun je switchen naar de Windows scherm) waarin al veel populaire apps te vinden zijn. Hieraan kun je zelf naar hartelust Android-apps toevoegen. Deze kun je vinden via categorie-knoppen en via een speciale zoekmachine.

Via een apart tooltje, BlueStacks Cloud Connect, (ook te vinden op de Bluestacks site) kun je de op je Android-tablet of -smartphone aanwezige apps naar je computer kopieeren. Dat is erg handig want niet alle apps zijn aanwezig in de BlueStacks Store.

De BlueStacks App Player is nog in ontwikkeling, dus het programma werkt niet altijd vlekkeloos. Maar duizenden Android-apps zijn via deze virtual machine op je Windows PC of Mac te spelen. Van Whatsapp tot spelletjes. Helaas zijn veel apps lastig te bedienen via de muis en het toetsenbord. Heb je een PC of laptop met touchscreen, dan gaat het al een stuk beter.

Meer informatie

Tags: gratis software