FANtv-nl-logo-mobile

JetAudio. Maak van je PC een HiFi installatie.

JetAudio is één van de meest uitgebreide mediaspelers en daarom al jaren bijzonder populair. Vooral de gratis versie, Jet Audio Basic, kent vele gebruikers.

Afspelen, opnemen, rippen, branden, converteren,... het kan allemaal met JetAudio. De geluidskwaliteit van het programma wordt vaak geprezen en zoals bij een goede hifi-installatie kun je met preset equalizers het geluid helemaal naar eigen smaak installen. Zo maak je met JetAudio van je computer een heel goede stereo-installatie.

jetaudio

Een stereo-installatie met mogelijkheden die zelfs de beste stereotoren niet aankan, zoals het weergeven van songteksten, het aanmaken van playlists, het branden van cd's, het beluisteren van internetradio en natuurlijk toegang tot een ongekend grote hoeveelheid muziek via internet. Van de muziek die je afspeelt (ook vanaf CD) kan de titelinformatie van internet worden geplukt, Dat geldt ook voor songteksten en andere informatie.

JetAudio klopt concurrerende programma's als de Windows Media Player, WinAmp en iTunes qua mogelijkheden, en daarvoor is heel wat nodig!

Door de vele mogelijkheden, maar ook door de matige opzet van de menu's, is het programma helaas niet altijd even gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de zaken die er echt toe doen bij zo'n programma zoals de grote mogelijkheden en de uitstekende geluidskwaliteit.

Verder heeft (alleen) de gratis versie het nadeel dat je cd's niet in mp3-formaat kunt rippen en dat je de bestanden ook niet kunt converteren naar mp. Je zal dus wav, wma, real media, ogg of flac moeten gebruiken, of er een apart conversieprogramma naast moeten installeren. Of je kiest natuurlijk voor de betaal-versie (want daar is het om te doen). Die 29 dollar die het programma kost is het zeker waard.

Meer informatie

Tags: gratis software, Muziek, mediaplayer