FANtv-nl-logo-mobile

VSDC Free Video Editor. Gratis software voor videobewerking

Goede gratis video-editors zijn schaars, maar de VSDC Free Video Editor is er eentje. De download is niet meer dan 26MB groot, maar VSDC biedt grote mogelijkheden voor het bewerken van je filmpjes.

vsdc-gratis-videobewerking-software

VSDC Free Video Editor lijkt zelfs ster op programma's als Final Cut Pro, en biedt veel van dezelfde mogelijkheden. Je werkt op dezelfde manier met een tijdlijn en je kunt ook op VSDC vele bewerkingen loslaten voor je gaat renderen.

VSDC Free Video Editor kan overweg met veel videoformaten en audioformaten zodat je makkelijk met allerlei filmpjes aan de gang kunt gaan.

vsdc-videobewerking

Niet-lineaire videobewerking
Deze video-editor is een niet-lineaire tool. Dit betekent dat het mogelijk is objecten in elke positie op de tijdlijn te plaatsen in elk formaat. De positie en de vorm van de objecten staan hierbij niet vast en kunnen met de tijd veranderen.

Visuele effecten en audio effecten
Je kunt verschillende visuele en audio-effecten toepassen op de video's. Het aantal beschikbare visuele effect is zeer hoog. Deze zijn overzichtelijk ingedeeld in vijf categorieën: kleurcorrectie, object transformatie, object filters, overgangseffecten en special fx.

vsdc-video-bewerken

Ondersteuning van populaire formaten
VSDC Free Video Editor ondersteunt vrijwel alle video-, beeld-en audio-formaten en codecs. Je hebt daarom geen extra conversie tools nodig om bestanden te bewerken, zoals vaak het geval is met andere programma's.

Dankzij een groot aantal vooraf geconfigureerde profielen, kan je gemakkelijk video's maken die meteen geschikt zijn voor het afspelen op de meest populaire multimedia-apparaten zoals dvd-spelers, iPod / iPhone / iPad, PSP, smartphone, Sony PlayStation, Xbox en vele andere apparaten.

DVD's branden
De videoeditor wordt geleverd met een DVD-brandprogramma, zodat u de resultaten van uw werk makkelijk branden op optische schijven zoals DVD's en video-CD's.

vsdc-video-bewerking-software

Video opnemen
De video-editor heeft een desktop video capture utility waarmee je beelden kunt opnemen. Deze worden opgeslagen in een video-bestand dat in de editor aangepast kan worden. Ook beelden van video-tuners, webcams, IP сameras en andere bronnen kunnen direct op je computer worden vastgelegd voor verdere bewerking.

Niet altijd eenvoudig
De vele mogelijkheden hebben wel als nadeel dat je wel even met het programma moet werken om het onder de knie te krijgen. Als je echter een beetje met de software overweg kunt heb je vele mogelijkheden op het gebied van videobewerking tot je beschikking, en dat allemaal gratis!

Meer informatie

Tags: Videobewerking, gratis software, video