FANtv-nl-logo-mobile

PicPick: Screenshots maken en bewerken

Ben je op zoek naar een licht en eenvoudig programma om foto's te bewerken? Kijk dan eens naar PicPick. Je kunt met deze handige beeldbewerker ook snapshots van je scherm maken.

picpick

Dat is een bijzonder handige combinaties van functies. Je maakt een screenshot van het gedeelte van het scherm dat je wilt gebruiken en kan deze vervolgens meteen bewerken. Je kunt verder gaan met knippen en plakken, het contrast, de kleuren en de scherpte aanpassen, delen van de foto vaag maken (blurren), tekst toe voegen en nog veel meer basis fotobewerkingsfuncties uitvoeren. Daarbij staat er handig gereedschap tot je beschikking zoals linealen, een kleurenpallet, kruisdraden een gradenboog en een pipet om kleuren te selecteren. Gemaakte plaatjes kun je meteen vanuit PicPick naar Facebook of Twitter sturen.

Als je meer geavanceerde functies of het werken in lagen verwacht kun je beter Gimp gebruiken, maar daar is PicPick ook niet voor gemaakt. Dit is een programma voor het snel en makkelijk aanpassen van foto's en screenshots, en doet dat in het Nederlands.

PicPick is voor privé-gebruik gratis te downloaden en te gebruiken. Het vraagt bij de installatie wel of het wat reclame-software mag installeren, maar dit kun je weigeren.

Meer informatie

Tags: gratis software, fotobewerking, screenshot