FANtv-nl-logo-mobile

SpeedItUp Free voor een snellere PC

SpeedItUp Free is een gratis programma dat er voor geschreven is de snelheid van je computer te verhogen. De makers beloven een snelheid die tot zeven keer zo hoog zou kunnen liggen. Maar dan moet het op dit moment wel erg slecht met je computer gesteld zijn.

De snelheidverhoging moet namelijk gehaald worden op de gebruikelijk manieren. Namelijk het verwijderen van overbodige en verminkte bestanden, het verwijderen van de cache van je browser en het defragmenteren van de harde schijf.

speeditup-free

Wat dat betreft dus weinig nieuws onder de zon. Wel doet de software zijn werk goed, en is het programma ook door leken makkelijk te bedienen. Bovenaan het programma scherm staan drie tabbladen: Speed It Up, Internet Cleanup en Hard Disk Speedup. Je kunt deze drie modules met één muisklik uitvoeren.

Dat maakt SpeedItUp Free erg makkelijk om te gebruiken, maar het geeft je meteen niet zoveel controle over het programma en wat hij doet. Een ander nadeel is dat je de onderhoudstaken niet kunt plannen. Je moet ze altijd handmatig starten.

Ook vervelend zijn de pop-ups die je om de paar minuten willen aansporen voor een betaalde meer uitgebreide versie van het programma te kiezen. De maker denkt kennelijk dat irriteren een succesvolle manier van verkopen is.

Meer informatie

Tags: gratis software, sneller, tools