FANtv-nl-logo-mobile

Nero MediaHome

Nero heeft een goede naam opgebouwd als softwaremaker. Maar hoe interessant is hun gratis Nero MediaHome software, een alles-in-één programma voor je media-bestanden?

Nero is vooral bekend om zijn software waarmee je CD's, DVD's en andere schijven kunt branden, maar Nero maakt veel meer. Onlangs tipte we je hier al over Nero Coverdesigner, gratis software om cd-hoesjes, dvd-hoesjes en -boekjes mee te maken. Dit keer hebben we Nero MediaHome voor je. Nero MediaHome is gratis software waarmee je je mediabestanden (muziek, foto's en video's) kunt beheren.

nero-media-home

Met Nero MediaHome kun je CD's, DVD's en Blu-rays branden, je mediabestanden op de telefoon, computer en tablet met elkaar synchroniseren en bestanden labelen zodat je ze snel kunt vinden als dat nodig is. Ook kun je Nero MediaHome als afspeelprogramma gebruiken of er dia-shows mee maken.

De mogelijkheden zijn breed, maar maakt dit Nero MediaHome tot een goed programma? We hadden graag ja gezegd, maar al die mogelijkheden van Nero MediaHome hebben ook een keerzijde. Het programma kan van veel een beetje, maar blinkt nergens in uit. Op onderdelen zijn er altijd betere gratis programma's te vinden.

Die beperkingen hebben er ook mee te maken dat Nero graag add-ons voor de software verkoopt. Veel mogelijkheden zijn namelijk wel beschikbaar, maar hiervoor moet je in de buidel tasten. Zonder alle niet-gratis extra onderdelen is Nero MediaHome maar een heel beperkt programma, en de losse add-ons zijn vaak behoorlijk duur. Wie deze software echt wil gebruiken kan beter voor 40 euro de volledige versie inclusief alle add-ons kopen.

Meer informatie

Tags: Muziek, video