FANtv-nl-logo-mobile

Drie gratis alternatieven voor Powerpoint

Powerpoint is het meest gebruikte programma voor het maken van presentaties, maar deze software (onderdeel van MS Office) is behoorlijk duur en daardoor niet zo geschikt voor thuisgebruik.

Daarom hier 3 gratis alternatieven voor Powerpoint. Programma's voor het maken van presentaties die veel mogelijkheden bieden maar die je niets kosten.

powerpoint-alternatief-prezi

Google Presentaties
Google Presentaties is een onderdeel van Google Drive, het gratis online office-pakket van Google. Je draait dit programma in principe online. Daarvoor is een internetverbinding nodig, maar als je de Chrome browser gebruikt kun je de Google Drive programma's ook offline gebruiken. In andere browsers is dat helaas niet mogelijk.

google-presentation

Achtergronden, thema's en overgangen zijn allemaal beschikbaar voor je presentaties en natuurlijk werkt de presentatiesoftware goed samen met de andere onderdelen van Google Docs zoals de spreadsheet en de tekstverwerker. De presentaties kun je makkelijk online publiceren en je kunt met Google Docs heel goed met meerdere personen aan een presentatie werken.

Prezi
Prezi is een heel uitgebreid presentatieprogramma dat evenals Google Presentaties via internet werkt. Qua mogelijkheden kan Prezi zich meten met Powerpoint. Je kunt er flitsende presentaties mee maken waarin teksten, foto's, PDF's, YouTube video's en Flash animaties gebruikt kunnen worden.

Een nadeel van Prezi is dat de gratis versie op iedere sheet een Prezi logo laat zien en dat al je presentaties openbaar toegankelijk zijn. Heb je daar geen problemen mee dan is Prezi een prima Powerpoint alternatief, maar is dat wel een bezwaar dan moet je uitwijken naar de Pro versie en die is met een abonnementtarief van 13,25 euro per maand behoorlijk prijzig. Voor offline werken met Prezi heb je ook de Pro versie nodig.

Zoho Show
Een derde goed alternatief voor Powerpoint is Zoho Show. Evenals Google Presentation is Zoho Show onderdeel van een groot online pakket officeprogramma's. In dit geval Zoho Docs. Zoho Show biedt enorme mogelijkheden op flitsende presentaties te maken. Bekijk de video hieronder maar eens.

Ook Zoho Show gebruik je online zodat je makkelijk presentaties online kunt publiceren en samen aan één presentatie kunt werken. En ook Zoho Show is offline te gebruiken als je Zoho Docs for Desktop installeert. Dit programma is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

En wat ook plezierig is, Zoho Show en de overige Zoho Docs programma's zijn ook in het Nederlands beschikbaar.

Tags: gratis software, powerpoint, presentatie