FANtv-nl-logo-mobile

Videotelefoneren via Firefox

De 34e versie van de Firefox browser is uitgebracht. De belangrijkste aanpassing is de videotelefonie-functie Hello. Voortaan kun je direct vanuit de browser, zonder plugin, videobellen.

Zelfs een account is niet nodig om Firefox Hello te gebruiken. Via een mailadres kun je iemand namelijk voor een gesprek uitnodigen. De ander krijgt dan een mailtje met de melding dat je hem of haar wil spreken en een link waarmee dat mogelijk is. Toch is het aantrekkelijk om een account aan te maken, je kunt dan namelijk een contactenlijst opslaan.

firefox beeldtelefonie

Om via Firefox Hello te telefoneren is een microfoon noodzakelijk. Wil je er beeld bij, dan heb je natuurlijk ook een webcam nodig. Je kunt dan via internet videotelefoneren met iedereen die een WebRTC-ondersteunde browser zoals Firefox, Chrome of Opera gebruikt en die minimaal in het bezit is van een microfoon.

Firefox Hello gebruiken
Om te videobellen via Firefox moet je beschikken over de laatste versie van de browser (versie 34). Deze kun je vinden op de pagina Firefox downloaden en installeren. In Firefox moet na installatie een Hello-knop zichtbaar zijn die er uit ziet als een smiley. Zie je deze knop niet? Kijk dan in het Firefox artikel Waar is de Hello knop? hoe je deze knop in je werkbalk of menu kunt plaatsen.

Aangepaste zoekfunctie
Er is meer veranderd in de nieuwe Firefox versie. Zo is de zoekfunctie uitgebreid met een fuctie waarbij je kunt zoeken in een aantal specifieke bronnen zoals Wikipedia of Twitter. Je kunt zelf sites aan deze lijst met bronnen toevoegen. In een aantal landen is de standaard zoekmachine van Firefox ook veranderd. In Amerika is dat bijvoorbeeld Yahoo geworden. In de Nederlandse versie van Firefox is Google echter de standaard zoekmachine gebleven.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl