FANtv-nl-logo-mobile

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker (voorheen Windows Live Movie Maker) wordt sinds Windows 7 niet meer met Windows meegeleverd, maar het videobewerkingsprogramma wordt nog steeds doorontwikkeld en is gratis te downloaden.

En dat gebeurt in grote mate want Windows Movie Maker is nog steeds een populair en veelgebruikt programma om video en audio mee te bewerken.

windows-movie-maker

Video's bewerken
De kracht van Windows Movie Maker is het gemak waarmee iedereen video's kan bewerken met dit programma. Dat gebeurt aan de hand van een tijdlijn waar je video en geluid naar toe kunt spelen. Éénmaal geplaatst op de tijdlijn kun je eenvoudig knippen, plakken, kopiëren en andere bewerkingen er op loslaten. Ook kun je via de tijdlijn titels, overgangen en andere effecten zoals titels, afbeeldingen en animaties toevoegen.

Importeren
Diverse soorten videobestanden en audiobestanden zijn direct in het programma in te lezen. Het gaat daarbij om WMV, ASF, MPG, AVI, WMA, WAV en MP3. Helaas ontbreken er ook veel formaten i.v.m. auteursrecht. Bestanden in ondermeer het FLV, MOV, MIDI, AAC en MP4 formaat moet je eerst via een ander programma converteren voordat je ze in Windows Movie Maker kunt gebruiken.

Exporteren
Ook de export is beperkt. Standaard worden alleen Windows Media formaten en AVI ondersteund. Wel kun je direct vanuit het programma schijven branden en video's op internet plaatsen.

Meer informatie

Tags: Videobewerking, gratis software, video, audiobewerking