FANtv-nl-logo-mobile

Thunderbird mailprogramma

Veel mensen gebruiken Gmail of een andere webbased mailprogramma omdat ze op hun PC altijd verbinding hebben met internet. Toch bestaat er nog steeds behoefte aan een mailprogramma voor op de computer. Dat is te merken aan de grote populariteit van Thunderbird, het mailprogramma van de makers van Firefox.

thunderbird mail

Thunderbird is een uitstekend alternatief voor webbased email en andere mailprogramma's zoals Outlook Express. Het is een veilig programma dat geen scripts gebruikt en beveiligingen tegen virussen, spam en phishing-mails kent. Naast mailfuncties kent het ook een agenda en adresboeken. Verder kun je er RSS-feeds in bijhouden, podcast mee beluisteren en er zelfs mee chatten. De chatfunctie van Thunderbird is compatible met de chat van Facebook, Google Talk en Twitter.

Dankzij een samenwerking met FileLink kun je heel grote bestanden als bijlage bijsluiten zonder dat je de mailbox van de ontvanger overbelast. Ook handig is de mogelijkheid om bijlagen te verwijderen zonder de bijbehorende mail weg te gooien.

thunderbird

Gebruik je nu Outlook Express, Eudora of een ander mailprogramma? Dan kun je je adresboeken en zelfs je bestaande e-mail in het programma importeren. Zo kun je in één keer helemaal overstappen.

Thunderbird is een gratis opensource programma dat geschikt is voor Windows, Mac en Linux. Het programma is in een Nederlandstalige versie en in een Friese versie beschikbaar.

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen