FANtv-nl-logo-mobile

FreeCAD. Gratis CAD software

Normaal gesproken is technische 3D ontwerpsoftware erg duur, maar het open source programma FreeCAD is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken.

freecad-1

En toch is FreeCAD een heel uitgebreid programma dat veel mogelijkheden kent. Het wordt zelfs gezien als een gratis alternatief voor AutoCAD. Je kunt met FreeCAD geavanceerde ontwerpen maken en deze later weer aanpassen door terug te gaan in de bewerkingsgeschiedenis. FreeCAD kan overweg met alle veelgebruikte bestandsformaten voor technische tekeningen.

freecad-2

FreeCAD is gratis te downloaden in versies voor Windows, Mac OSX, Ubuntu Linux en Fedura. Het is een programma dat geavanceerd genoeg is voor professionele CAD-ontwerpers maar ook weer eenvoudig genoeg voor thuisgebruikers die het ontwerpen ook wel eens willen uitproberen.

freecad-3

De gratis CAD software beschikt over vele tools in in 2D en 3D technische tekeningen maar bijvoorbeeld ook over een robot simulatie-module die het mogelijk maakt om de robot bewegingen te bestuderen en een architectuur module waarmee je huizen, kantoren en andere gebouwen kunt ontwerpen.

Meer informatie

Tags: gratis software, CAD, ontwerpen

Vergelijkbare artikelen