FANtv-nl-logo-mobile

Lokale en online muziek afspelen met Clementine

Clementine is open source muzieksoftware die aanvankelijk alleen beschikbaar was voor Linux, maar tegenwoordig ook onder Windows en Mac OS X draait.

clementine-muziek

Het is een bijzonder veelzijdige muziekspeler waarmee je niet alleen muziek afspeelt die op je computer staat, maar ook muziek van internet kunt afspelen. Onder andere Spotify, Last.fm, Icecast, Grooveshark en SoundCloud worden ondersteund, en ook je muziek bij online opslagdiensten als Google Drive, Dropbox en OneDrive kan via Clementine beluisterd worden. Ook naar internet-radiostations en podcasts kun je met Clementine luisteren.

clementine

Ook handig is de muziekconversie-sofware die ingebakken is, en de player geeft veel informatie over de muziek. Albumhoezen en andere info over artiesten, nummers en albums kan van internet worden opgehaald. Beheren van tags is ook mogelijk zodat je de software uitstekend voor je muziekbeheer kunt gebruiken. Je audio cd's kun je er ook mee afspelen. Het grote voordeel ten opzichte van andere audiospelers zit hem vooral in de grote mogelijkheden om online muziek af te spelen. Dat is iets dat je in de toekomst waarschijnlijk steeds meer gaat gebruiken.

Android app
Met de Android Remote app kun je vanaf je Android-smartphone of tablet door de afspeellijsten bladeren en muziek afspelen, maar voor de overige functies ben je op je computer aangewezen.

clementine-afspeellijst

Meer informatie

Tags: gratis software, Muziek, mediaplayer