FANtv-nl-logo-mobile

Aldfear. Gratis software voor stamboom-onderzoek

Wil je jouw stamboom in kaart gaan brengen? Dan is het gratis programma Aldfear een bijzonder goed hulpmiddel.

Het programma Aldfear (dat is Fries voor grootvader) is uitgegroeid tot HET programma dat hobbyisten gebruiken om hun stamboom in kaart te brengen. Aldfear is stamboom-software met grote mogelijkheden. Bovendien kun je er heel makkelijk je stamboom mee op internet publiceren en zijn de gegevens op tal van manieren in grafische rapporten weer te geven.

aldfear

De Stichting Aldfear begin al in 1998 met deze software. In Nederland en België gebruiken inmiddels bijna alle amateurgenealogen deze gratis software om hun stamboom in kaart te brengen. Tegenwoordig worden ook de internationale MyHeritage-diensten door Aldfear ondersteund. MyHeritage beschikt over miljarden historische gegevens en stamboomprofielen. De gebruiker van Aldfear kan een melding krijgen als MyHeritage stamboomgegevens over personen in de stamboom van de gebruiker aanbiedt. Soms zijn deze gegevens gratis te gebruiken, soms is hiervoor een databonnement bij MyHeritage nodig.

Niet alleen amateurgenealogen gebruiken deze software, ook hondenfokkers en schapenfokkers maken gebruik van Aldfear om vast te leggen hoe de bloedlijnen lopen, Ziekenhuizen gebruiken het programma bij het onderzoek naar erfelijke ziektes en voor notariskantoren is het een hulpmiddel bij erfrechtkwesties.

stamboom

Aldfear is een krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig programma dat gratis beschikbaar is voor Windows en Mac. Je kunt het hier gratis downloaden.

Tags: gratis software, stamboom