FANtv-nl-logo-mobile

Automatisch een backup laten maken

SyncBack Free is een eenvoudig gratis programma waarmee je automatisch backups kunt laten maken van bestanden en mappen op je computer.

SyncBack werkt eenvoudig en heeft nog enkele andere pluspunten. Zo kun je de backups comprimeren zodat ze minder schijfruimte innemen en ook het veilig versleutelen van de reservekopie behoort tot de mogelijkheden.

backup maken

Meest handig is echter de mogelijkheid om backups in te plannen of om deze op vaste tijden plaats te laten vinden. Zo hoef je niet altijd zelf aan je backup te denken en kun je deze bijvoorbeeld 's nachts laten plaatsvinden. Het enige waar je wel aan moet denken is dat je je PC aan laat staan.

Je kunt zelfs meerdere backup-profielen aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld er voor zorgen dat je financiele adminstratie iedere dag wordt gebackupped, de documenten iedere week en je foto's eens in de maand. Ook het synchroniseren van mappen is een mogelijkheid van SyncBack.

SyncBack kan de backups op een ander deel van de harde schijf neerzetten (bijvoorbeeld op een andere partitie), maar ook op een externe bron zoals een andere harde schijf, een usb-stick, een cd of dvd of via internet naar een ftp-server. Dat laatste is het meest veilig.

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl