FANtv-nl-logo-mobile

OpenTeacher. Gratis overhoor-software

Open Teacher is een heel handig gratis overhoorprogramma waarmee scholieren en studenten zichzelf kunnen overhoren.

open teacher topografie

Open Teacher kun je gebruiken om woordjes in een andere taal te oefenen, maar ook voor topografie, je kunt open vragen en antwoorden invoeren. Dit invoerwerk kan de student zelf doen, maar een leraar kan zijn leerlingen ook een bestand met vragen meegeven. En er zijn websites te vinden met kant en klare bestanden met vragen en antwoorden die je kunt downloaden. Open Teacher kan oveweg met zo'n 30 verschillende bestandsformaten. Ook de T2K-bestanden van Teach2000 (een ander goed gratis overhoorprogramma) kunnen door Open Teacher worden gebruikt, en dat geldt ook voor de bestanden van het veel op scholen gebruikte programma WRTS.

Ook kun je Open Teacher gebruiken om te leren typen. Het programma past zich aan je resultaten aan, zodat je op je eigen niveau kunt leren typen.

Overhoren kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld via open vragen of via intervaltraining. Het programma kan zich aanpassen aan je resultaten. Vragen en woordjes die je regelmatig fout doet in een test zullen vaker gevraagd worden dan vragen de je wel goed beantwoord. Zo kun je heel effectief oefenen met Open Teacher.

open teacher overhoren

Doordat alle soorten vragen ingevoerd kunnen worden - moeilijk en makkelijk - kan er op ieder niveau getraind worden. Dat kan op lagereschool-niveau (steden van Europa, leren tellen in het Engels) tot aan universitair niveau. Open Teacher is slechts een hulpmiddel, de ingevoerde (of ingelezen) content bepaalt het niveau.

Open Teacher is beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Mac OS X en Linux. Via een taalmodule is de overhoorsoftware ook in het Nederlands te gebruiken, en ook Tekst naar Spraak wordt door Open Teacher ondersteund.

Meer informatie

Tags: gratis software, Educatief